2 sztuki | |
Gunkan maki z sałatką surimi na ostro | 19 zł |
Gunkan maki z tatarem z tuńczyka | 30 zł |
Gunkan maki z tatarem z łososia | 25 zł |
Gunkan maki - Gunkan maki to kulka ryżu owinięta glonem nori. Często są nazywane koronacją makimono ze względu na swoją delikatną formę. Powinny być spożywane jak najszybciej. Występują najczęściej z wkładem z ikury (ikra łososia), tobiko (ikra latających ryb) i tatarami przyrządzonymi na świeżo.
California - Maki-sushi zwijane ryżem na zewnątrz, zwane również Ura Maki-sushi. Najczęściej posiadająca od dwóch do trzech składników takich jak ryba, avocado, ogórek bądź inne warzywa. Na zewnątrz często znajduje się panierka z prażonego sezamu, kawioru ryby latającej (tobiko), bądź posiekanego szczypioru.
czytaj więcejSushi Rolls ! Jedyne miejsce na Śląsku serwujące sushi w wersji STREET FOOD. Łapiesz do ręki i lecisz dalej!
czytaj więcej